divendres, 6 de desembre del 2013

Omnium

Omnium Cultural - Llengua Cultura País

Òmnium se suma al dol per la pèrdua de Joana Raspall


Joana Raspall
Òmnium se suma al dol per la pèrdua de Joana Raspall

4-desembre 2013
Òmnium Cultural se suma al dol per la pèrdua de Joana Raspall, escriptora, poetessa i bibliotecària de Sant Feliu de Llobregat.

Joana Raspall era sòcia d'Òmnium i és un dels referents de la nostra literatura. Aquest 2013, precisament, se celebra el seu centenari, amb diversos actes arreu del país.

Un dels textos llegits durant el Concert per la Llibertat va ser seu, al costat d'altres autors com Jacint Verdaguer, Joan Brossa, Joan Margarit, Miquel Martí i Pol, Montserrat Abelló, Salvador Espriu o Vicent Andrés Estellés. L'actriu Anna Sahun hi va recitar el poema 'El vell vestit' del seu llibre Jardí vivent, com recull aquest fragment extret del DVD del concert:







Joana Raspall i Juanola neix l'1 de juliol de 1913 al barri barceloní de la Barceloneta. En la seva àmplia obra literària destaca la poesia i, en concret, la poesia infantil i juvenil. Diverses són les seves creacions en el camp de la narrativa, la novel·la, el teatre i la lingüística, així com les seves col·laboracions en articles de premsa i llibres diversos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada