dimecres, 4 de desembre del 2013

Obituari, Jordi Sant Jose (alcalde de Sant Feliu)

Jordi San José
Alcalde de Sant Feliu de Llobregat

Obituari: Gràcies Joana

DIMECRES, 4.12.2013. 14:15 H
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional 4 vots )

Comparteix

 




etiqueta Joana Raspallobituari
Divendres passat, Sant Feliu tancava la commemoració de l'Any Joana Raspall. Ella la va presidir, i va tornar a viure l'amor que Sant Feliu li professa. Ella, que n'era ben conscient, va voler correspondre fins al darrer moment a aquest amor sincer i intens, i va voler compartir amb més de cinc-centes persones el que, avui ho hem sabut, era el seu comiat. Generosa fins al final, ha volgut i ha sabut fer-nos el darrer regal de rebre, en persona, l'afecte que ha anat sembrant durant anys i anys.
Avui ens ha dit fins sempre, i se n'ha anat mentre dormia, sense patir, sense que haguéssim de patir per ella. Fins sempre, perquè ens acompanyarà sempre. Ens ha transmès, com vaig dir en l'acte de cloenda, passió per la bellesa i compromís amb els valors a través de les seves paraules. Clares i entenedores, suggerents, a l'abast de tothom.
Les seves paraules i la seva vida, en plena harmonia i coherència les unes amb les altres són la llavor que ha anat sembrant a mans plenes. Ara ens toca a totes i a tots nosaltres esdevenir les espigues que ella, en un poema titulat "Agraïment", somiava:
 
Em creia haver perdut
           Tot allò que donava,
I sense saber com
             Me'n trobo les mans plenes.
Com un grapadet de blat
             Caigut en bona terra,
De cada gra sorgeix
              -miracle d'or- l'espiga!
Beneïda saó
              De terra generosa.
 
Vull expressar la meva gratitud sense límits per tot el que ella ha aportat a Sant Feliu i, molt més enllà, a la cultura i a la construcció democràtica del nostre país. Moltíssimes, moltíssimes gràcies, Joana!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada