divendres, 6 de desembre del 2013

Comunicat President Artur Mas -Ajuntament Sant Feliu-


04-12-13 18.41

Comunicat del president Artur Mas amb motiu del traspàs de l'escriptora Joana Raspall, Creu de Sant Jordi

· "Va ser una persona fermament compromesa en la defensa de la llengua, la cultura i el país"



Ens ha deixat Joana Raspall i Juanola (Barcelona, 1913 – Sant Feliu de Llobregat, 2013), una escriptora i poetessa fermament compromesa i lluitadora per defensar la seva llengua, la seva cultura i el seu país davant les adversitats. Aquest compromís i sentiment van caracteritzar la seva vida i la seva obra i van contribuir clarament a garantir la pervivència i el progrés d’una llengua, una identitat i un país.
Va ser una persona amb una vitalitat i una empenta molt grans, que al llarg dels seus cent anys va viure situacions molt dures, dues dictadures, una guerra civil i dues guerres mundials i no només no va defallir, sinó que va esdevenir un far que il·luminava i guiava moltes altres persones. Mostra del seu coratge en l’adversitat és la seva frase, de pocs anys després de la guerra civil, quan va reprendre la seva tasca literària en la clandestinitat: “ells van decidir que el català, no, però jo vaig triar el català, sí”.

El president Mas i Ernest Cauhué, nét de Joana Raspall, el passat juliol al Palau de la Generalitat, en l'acte d'homenatge a l'escriptora


El president Mas i Ernest Cauhué, nét de Joana Raspall, el passat juliol al Palau de la Generalitat, en l'acte d'homenatge a l'escriptora



Gràcies, Joana!



Ajuntament Sant Feliu de Llobregat




"La mort és una continuació de la vida. No és una mort, és un canvi amb una altra forma, amb un altre to però sempre serà endavant".

(Joana Raspall)


05/12/2013

Dol a Sant Feliu per la mort de la poetessa Joana Raspall
Sant Feliu està de dol per la mort la matinada de dimecres de l'escriptora i poetessa santfeliuenca Joana Raspall als 100 anys d'edat. L'Ajuntament ha decretat dol a la ciutat fins aquest dijous a les 17 h. A més, la bandera del balcó de l'Ajuntament oneja a mitja asta en senyal de dol. L'enterrament de Joana Raspall es farà avui a les 16 h a la Catedral. La capella ardent estarà oberta a la ciutadania al Tanatori fins a les 15 h. La família de l'escriptora ha demanat que totes les aules de les escoles de Catalunya recordin a Joana Raspall amb la lectura d'alguns dels seus poemes.
La mort de l'autora s'ha produït just quatre dies després de la celebració de l'acte de cloenda de l'Any Joana Raspall que va tenir lloc el divendres passat i va aplegar més de 500 persones en un emotiu homenatge a la Sala Ibèria. De fet, Joana Raspall va assistir a l'acte i es va mostrar molt agraïda pel conjunt d'activitats organitzades durant l'any del centenari del seu naixement.
L'alcalde de Sant Feliu, Jordi San José, ha lamentat la mort de la poetessa tot assegurant que "és una sort per a la immensa majoria de santfeliuencs i santfeliuenques haver pogut gaudir de la seva companyia i haver pogut aprendre d'ella pel seu propi testimoniatge i la seva vida i per la importància del seu llegat". Obituari de l'alcalde publicat a Fet a Sant Feliu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada